Data Scientist & Analist (stage) (NL/EN)

Solliciteer nu

Data Scientist & Analist 

Zie kansen, gooi je ideeën op tafel en stuw onze online marketing naar een nog hoger niveau.


Fulltime | Universitaire stage | Hoofdkantoor Groningen

Jij groeit en het bedrijf groeit mee.

Elke maand bezoeken ruim 900.000 mensen Belsimpel. Als snelst groeiende telecomwebwinkel van Nederland zijn wij op zoek naar talenten die de vele data die hieruit voortkomen kan analyseren en de vertaalslag kan maken naar de bedrijfsdoelen op het gebied van marketing. Wij bieden masterstudenten de ideale gelegenheid zichzelf te ontwikkelen.

Wat doe je als stagiair Data Science & Analysis?

Als stagiair Data Science & Analysis ga je aan de slag met wat je het liefste doet: complexe en grote datasets analyseren. Op basis van de conclusies die je uit deze datasets trekt maak je samen met je team de vertaalslag naar de bedrijfsdoelen van Belsimpel. We hechten waarde aan je eigen inbreng en ideeën en daardoor heb je een grote impact op onze groei en ontwikkeling. Je ondersteunt onze marketing-activiteiten en bent de spil tussen de Development- en Marketing-afdelingen. Termen als machine- en statistical learning, data mining, pattern recognition, predictive analytics en data warehousing zijn slechts een greep uit jouw vakspecifieke kennisbank.

Omdat we in de Champions League van de marketing spelen werk je met enorme campagnebudgetten. De verantwoordelijkheid die jij samen met je team draagt is daarom ook gigantisch. Maar maak je geen zorgen: er is ruimte genoeg om te leren en jezelf te ontwikkelen. We zien jouw ontwikkeling ook als eigen ontwikkeling; je maakt immers deel uit van een team. Door deze ruimte en het feit dat je van A tot Z bij alle processen betrokken wordt is Belsimpel de ideale plek om het beste uit jezelf te halen tijdens je stage.

Ons Team Data Driven Marketing gaat voor elke dag een beetje beter. Big data is booming business en daar zetten we dan ook vol overgave op in. Aangezien we internationaal ook ambitieus zijn liggen er meer dan genoeg uitdagingen in het verschiet voor dit team. Met een jong team vol studenten weet je dus zeker dat je terechtkomt in een ambitieuze omgeving.

Zo kan je dag eruitzien

Je start de dag met een kop koffie en een recap met Jeroen Doorenbos en je teamleider. Jullie bespreken de progressie van de afgelopen tijd en kijken vooruit naar de projecten die je gaat doen. Na het overleg scan je de Google Analytics-data van afgelopen week. Hier word je blij van, want het blijkt dat jouw aanpassingen een flink aandeel hebben in de goede prestaties. Helaas hebben de Facebook-advertenties wat minder gescoord, dus je analyseert deze dataset. Tijdens je lunchpauze win je uiteraard op glorieuze wijze een potje tafeltennis van één van de Marketeers. Na de pauze sleutel je verder aan de data en bespreek je jouw voorstel met Jeroen. Omdat er binnenkort een nieuw Huawei-toestel wordt gelanceerd, stem je met Tijs het online marketingplan af.

Wat bieden wij?

Volop doorgroeimogelijkheden

Vanaf dag 1 maak jij het verschil.

Werken in hartje Groningen

Op je fiets naar kantoor.

Vergroot je (super)krachten

Werk met >450 fanatieke collega's.

Unieke werksfeer

Elke week borrels en activiteiten.

Wie ben jij?

  • Je doet een technische WO-master, bij voorkeur op het gebied van Economics, Industrial Engineering, Computing Science, Operations Management of Business Information.
  • Je bent analytisch en statistisch ijzersterk.
  • Je kunt goed overweg met data-analyseprogramma's.
  • Je kunt uitstekend verbanden leggen tussen data en commerciële bedrijfsdoelen.
  • Kun je programmeren? Alleen maar beter!

Sfeerimpressie Belsimpel Kerstdiner 2018

Ben jij er volgend jaar ook bij?