Product Owner

Solliciteer nu

Product Owner

Houd het overzicht, prioriteer de projecten en geef leiding aan een team van developers

Fulltime | 40u/w | wo-niveau | Hoofdkantoor Groningen

Ambitie & out-of-the-box denken.

Als Product Owner bij Belsimpel ben je een belangrijke schakel binnen onze gedreven development teams. Je bent verantwoordelijk voor een bepaald project, dit kan een onderdeel van een van onze e-commerce websites zijn, of van onze andere in huis ontwikkelde systemen zoals ons voorraad- of HRM-systeem.


Wat doe je als Product Owner?

Dagelijks hou jij je bezig met de optimalisatie van een van onze producten. Je verzamelt ideeën vanuit het gehele bedrijf en denkt ook zelf na over nieuwe features en verbeteringen. Uiteindelijk ben jij ervoor verantwoordelijk dat er aan de projecten gewerkt wordt die het grootste hefboomeffect hebben en vertaalt dit naar een road map voor jouw product. Jij monitort de voortgang van projecten en stuurt bij waar nodig. Aangezien er altijd meer ideeën zijn dan tijd om alles uit te voeren, is het prioriteren van de projecten en het overzicht bewaren een enorm belangrijk onderdeel van jouw rol.

Bovendien zorg jij ervoor dat nieuwe features en updates zorgvuldig worden uitgewerkt in tickets, zodat je team hiermee aan de slag kan. Je bespreekt verbeteringen en nieuwe features met developers (en waar nodig designers) zodat we weten waar de technische uitdagingen en beperkingen liggen. Zijn we het eens over de uitwerking? Dan bepaal je hoe de eerste versie eruit komt te zien aan de hand van de “Minimum Viable Product”: de minimale versie van een feature die waarde levert voor de gebruiker. Omdat we meerdere keren per dag releasen kun je snel het resultaat van jullie werk zien.

Hoewel je het in eerste instantie misschien niet direct verwacht, ben je bij ons ook verantwoordelijk voor HR-gerelateerde zaken binnen je team. We zijn er van overtuigd dat als je je team goed wilt leiden vanuit de inhoud, je je ook bezig moet houden met de ontwikkeling van je collega's op individueel niveau. Denk hierbij aan voortgang op de werkvloer, maar ook hulp bij persoonlijke vraagstukken die minder op de inhoud van het werk zitten. Jij zorgt er daarnaast voor dat je team weet wat de stip aan de horizon is en borgt dat iedereen gemotiveerd aan de slag gaat en plezier heeft in het werk.

Doordat jij je team goed kent weet je ook precies welke taak je bij wie kunt beleggen en zorg je dat je het overzicht behoudt. Jij checkt waar aan gewerkt moet worden, wat de voortgang is en of iemand uit je team ergens hulp bij nodig heeft. Hoewel je niet (per se) over de technische kennis beschikt om de developers in je team altijd van het juiste antwoord te verschaffen, weet je wel altijd bij wie je hiervoor aan moet kloppen. 

Jij bent een belangrijke schakel in onze bedrijfsmissie: zorgen dat we elke dag een beetje beter worden. Dit kan een verbetering zijn aan de website, waardoor we veel meer bestellingen binnenkrijgen, maar bijvoorbeeld ook een upgrade in ons warehouse-system, waardoor we meer bestellingen binnen hetzelfde tijdsbestek kunnen versturen. Niet alleen aan de klantkant blije gezichten, maar ook voor onze collega’s maak je dingen gemakkelijker, aangezien de systemen die al onze 700+ collega’s gebruiken door onszelf worden gemaakt – én verbeterd!  

Hoe ziet je team eruit?

Als Product Owner ben je verantwoordelijk voor je eigen team van vijf tot tien developers. Alle teams bestaan uit een mix van starters en ervaren collega's in verschillende specialisaties (front-end, back-end of fullstack). Daarnaast ben je onderdeel van het Product Owner team waarbij sommige collega Product Owners aan hetzelfde product werken en sommigen aan een ander product. Doordat de lijntjes kort zijn kunnen jullie elkaar snel helpen bij multidisciplinaire projecten en ben je altijd op de hoogte waar andere teams mee bezig zijn. 

Zo kan je dag eruitzien 

Wanneer je op kantoor komt zie je dat Jiali al koffie heeft gehaald voor het team, top! Jullie beginnen met de dagstart waarin iedereen aangeeft wat er op de planning staat vandaag en of er nog bepaalde struikelpunten zijn. Gisteravond is er een bug gemeld op de bestelpagina, waardoor sommige klanten de status van hun bestelling niet kunnen volgen. Jullie spreken af dat jij de oorzaak verder uitwerkt, zodat Chris aan een oplossing kan werken. Later kom je Jelle tegen bij het koffiezetapparaat. Je weet dat zijn team gisteren een grote release heeft gehad: er zijn meerdere buitenlandse providers toegevoegd aan onze website, en je vraagt hoe het is gegaan. Hierna ga je de hele ochtend werken aan je eigen project. De nieuwe designs voor de homepage zijn binnen, tijd voor een uitgebreide review of het voldoet aan alle gestelde eisen en wensen. Conversie-wise moet er volgens jou nog wel het één en ander gewijzigd worden. Je bedenkt een A/B-test om te kijken of dit inderdaad het gewenste resultaat levert en zet dit uit bij de juiste collega's. De final versie stuur je naar je development collega's en bekijkt hoe we het in stukjes kunnen hakken richting een eerste release.

Tijdens de lunch eet je een broodje met verschillende developers en een aantal andere Product Owners. Het is mooi weer, dus jullie kunnen op het dakterras zitten. Als je terug komt bij je bureau werk je je mail bij en beantwoord je een aantal vragen van je collega's via Slack. Hierna heb je een updategesprek met Richard. Jullie bespreken zijn persoonlijke ontwikkelplan en je hebt nog een compliment over hoe hij laatst adequaat reageerde bij een impactvolle storing op de website. Je hebt een goede voorbereiding gedaan en spreekt samen een aantal concrete doelen af voor het komende kwartaal, daar kan hij zeker wel wat mee! Om 15:00 uur begint je wekelijkse meeting met Tessel en Rutger, twee Product Owners van andere developmentteams. Het is namelijk belangrijk dat jullie van elkaar de voortgang van projecten weten en daarnaast vragen jullie elkaar regelmatig om input. Rutger geeft goede input voor de volgende versie van een release van jouw product en je zet dit direct na de meeting uit, om vertraging van de release te voorkomen. Aan het einde van de dag bekijk je de tickets van het team en voeg je een extra taak toe voor Markus die aan de back-end werkt. De dag is weer omgevlogen. Je bekijkt de planning voor morgen en drukt met een gerust hart de pc uit. Genoeg te doen, maar je hebt alles helemaal onder controle!

Wat bieden wij?

Naast een goed salaris, speciale Belsimpel Benefits, een gunstige pensioenregeling en 25 vakantiedagen per jaar bieden we ook:

Volop doorgroeimogelijkheden

Vanaf dag 1 maak jij het verschil.

Werken in hartje Groningen

Op je fiets naar kantoor.

Vergroot je (super)krachten

Werk met >600 fanatieke collega's.

Unieke werksfeer

Elke week borrels en activiteiten.

Wie ben jij?

  • Je hebt een WO-diploma, en hebt bij voorkeur zowel inzicht in de bedrijfskundige als technologische kant. Je hoeft niet in beide opgeleid te zijn, maar de interesse is zeker belangrijk.

  • Je kan goed communiceren met verschillende stakeholders en je development collega's.

  • Je hebt een kritische blik en weet de juiste vragen te stellen om de onderste steen boven te krijgen, ook al ben je mogelijk niet volledig bekend met de inhoud.

  • Je bent analytisch sterk, werkt gestructureerd en weet goed te prioriteren.

  • Je bent bekend met Agile werkwijzen, zoals Scrum en je weet het beste hiervan toe te passen, maar je laat je er niet volledig door leiden.

  • Je bent een teamspeler en kan anderen in je team inspireren om met plezier hun werk te doen, door o.a. teamuitjes te organiseren en 1 op 1 gesprekken te voeren.

  • Je spreek goed Nederlands & Engels.

  • Ervaring als Product Owner en/of een technische kennis is handig, maar geen eis! Door de groei van de Gomibo Group hebben we zowel plek voor onervaren als ervaren Product Owners. Afhankelijk van je ervaring word je gekoppeld aan een team, elk team verschilt in grootte en expertise.

Heb je vragen over deze vacature, dan kun je altijd contact opnemen met onze Talent & Recruitment specialisten. Zij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9:00 en 17:30 op het telefoonnummer 050-2113856. Je kunt ook een mail sturen naar werken@belsimpel.nl. Voor specifieke vragen kunnen zij je ook koppelen aan één van onze Product Owners.

Wil je weten hoe het sollicitatieproces eruit ziet? Klik dan hier.

Gomibo Woodstock festival

Ben jij er volgend jaar ook bij?