Bij Belsimpel ontwikkelen we alles inhouse.
Alles!

Van de website tot het warehousesysteem, van ons CRM systeem tot de spin-offs van Belsimpel.

Bij Belsimpel bouwen we alles zelf. Waarom we dat doen? Omdat we dan niet afhankelijk zijn van externe partijen en we zo alle slimme ideeën die we zelf bedenken, kunnen implementeren in de systemen die we gebruiken. En, omdat dit natuurlijk veel leuker is om te ontwikkelen! Dit maakt dat geen brug voor ons te ver is en we altijd samen met onze eigen slimme en fanatieke collega’s de koers kunnen bepalen. De stip aan de horizon? Die is duidelijk: de mobiele wereld veroveren.

Onze teams

Binnen alle teams van Belsimpel werk je met gelijkgestemde, slimme collega’s, zodat je continu van elkaar kunt leren en energie van het samenwerken krijgt. Elk team bouwt aan een ander product. In welk team je komt? Dat bepalen we samen en dat ligt nooit vast voor de toekomst. Zo kan het best zijn dat je bij meerdere teams tegelijk betrokken bent of op termijn een overstap maakt naar een ander team. Wij werken dan ook niet met vaste functieprofielen maar zorgen voor een baan die echt bij jou past. Maar welke teams zijn er allemaal?

Denk aan een team dat bouwt aan ons eigen warehouse system, dit warehouse zit ook gewoon in het kantoor waar jij werkt, dus met het zetten van tien stappen zie jij je eigen verandering. Daarnaast ook ons eigen CRM systeem, waar honderden collega’s in werken en miljoenen klantorders in verwerkt worden. Natuurlijk ook de websites, die we elke dag beter maken en die gelijk ook dagelijks door XX bezoekers wordt bekeken. Daarnaast ook het appteam, dat bouwt aan de Belsimpel app die niet alleen draait om verkopen, maar aan klanten ook inzicht geeft in het verbruik en de smartphone die in bezit is. Denk daarnaast ook aan ons eigen HR systeem en tot slot last but not least een data driven development team, die bijvoorbeeld zorgt dat we online goed vindbaar zijn, geen overbodige luxe binnen de e-commerce sector.

Tot slot zijn er niet alleen teams die onder Belsimpel vallen, maar bestaan er ook twee spin-offs: Tulip Assist en Verifai. Tulip Assist is onze eigen verzekeringsmaatschappij, waarvoor natuurlijk ook een website bestaat. Daarnaast Verifai, eigengemaakte id-verificatie software, gemaakt met behulp van onder andere machine learning en neural networks.

Belsimpel = 555 telefoons × 473 abonnementen × 65 bundels = veel keus

En daarom bouwen we alles zelf.

Maak kennis met een aantal van onze developers

Ons team bestaat uit een mix van slimme, studerende, net afgestudeerde en zeer ervaren ontwikkelaars die al jaren bij ons aan de slag zijn. De meeste collega's hebben een technische studie gedaan en hebben bij Belsimpel van hun hobby hun werk gemaakt.

Kom je bij ons team? We houden van nieuwe collega's! Je positief kritische blik en geest houden ons scherp om nog beter te worden.

Maak kennis met onze Developers

Nanne

Developer

Vanaf het moment dat Belsimpel de studentenkamer van Jeroen en Jeroen was ontgroeid ben ik developer geworden bij Belsimpel.nl. Dat was ook het moment dat het besluit is genomen om de code in eigen beheer te houden. Jeroen kende ik van de universiteit en de sollicitatie bestond uit een kopje koffie, waarna ik aan de slag ben gegaan bij de development 'afdeling'. Dat begon met het maken en onderhouden van de eerste website maar de projecten en taken groeiden met het bedrijf mee. Tegenwoordig hebben we ook de software voor het warehouse, klantenservice, aansluitdesk, financiële afdeling en nog meer onder onze hoede! Het mooiste om te doen zijn projecten zoals het voorraad en warehouse systeem: dit zijn projecten die we zelf bedacht, geïmplementeerd en later uitgebreid hebben. Hier kan je heel duidelijk zien dat er waarde aan het bedrijf wordt toegevoegd! Naast m'n werk bij Belsimpel.nl ben ik thuis wel eens in de weer met nerdprojecten. Van softwareprojecten om nieuwe talen te leren tot het al-dan-niet zinvol automatiseren van onderdelen van m'n huis. Het hobbyen zorgt soms voor goeie ideeën die we kunnen toepassen bij Belsimpel.nl en andersom kan ik de pooltafel-skills die ik bij Belsimpel.nl leer weer toepassen in de kroeg :)

Ruben

Front-end Developer

Ik ben Ruben Langius, front-end developer bij Belsimpel. Ik werk nu 3 jaar bij Belsimpel, begonnen in een bijbaan naast mijn studie Artificial Intelligence, en ondertussen alweer meer dan een jaar fulltime aan het werk. Naast dat ik dus veel achter een computer zit, ben ik ook graag op het water. Zeilen, surfen, wakeboarden, ik vind het allemaal leuk, zolang ik maar niet hoef te zwemmen. In mijn werk ontwikkel ik samen met mijn collega's alle pagina's waar de klanten van Belsimpel mee te maken hebben. Het bijzondere aan mijn werk is dat we een website bouwen die niet alleen door miljoenen bezoekers gebruikt wordt maar ook nog eens door honderden collega’s. Van backoffice pagina’s tot een nieuwe feature op onze product vergelijk pagina’s, bij ons doe je het allemaal. Eind 2020 hebben we de beslissing genomen om onze website om te bouwen naar een nieuwe moderne architectuur waarin we met React onze website opbouwen vanuit gestandaardiseerde componenten. Dit is iets waar we nu nog steeds mee bezig zijn, en waar ik vanaf het begin bij betrokken ben geweest. Het is erg leuk om nu de resultaten van deze nieuwe architectuur te zien, en op die manier de keuzes die gemaakt zijn bij het ontwikkelen te kunnen valideren en eventueel te herzien.

Niels

Front-end Developer

Ik ben Niels, Front-end Developer bij Belsimpel.nl. In mijn functie zorg ik er voor dat klanten zo probleemloos mogelijk door de site kunnen navigeren en dat de belangrijkste informatie op een duidelijke manier aan hun wordt gecommuniceerd. Dit doe ik, onder andere, door de site te optimaliseren voor weergave op verschillende beeldschermresoluties. Daarnaast ben ik ook verantwoordelijk voor de e-mails die je tijdens het bestelproces krijgt, en de automatisch gegenereerde PDF's, zoals contracten en facturen. In 2013 heb ik mijn opleiding Brand & Designmanagement afgerond en daarna ben ik druk op zoek gegaan naar interessante vacatures. Op de site van Belsimpel.nl zag ik toen de vacature voor Front-end Developer, en na een geslaagd sollicitatiegesprek ben ik aan de slag gegaan. Sinds ik bij Belsimpel.nl werk heb ik al veel uiteenlopende projecten gedaan, maar het leukste en meest-indrukwekkende project is de overgang naar de responsive website. In een aantal maanden tijd hebben we de complete voorkant van Belsimpel.nl opnieuw opgebouwd, waarbij alles goed moest werken op telefoons, tablets, laptops en desktops. In mijn vrije ben ik ook creatief bezig, soms met eigen sites, maar ook met fotografie, tekenen en schrijven. Verder ben ik gek op series en films, en luister ik veel muziek. Dat laatste ook op kantoor, trouwens. Koptelefoon op en gaan.

Marc

Back-end Developer

Hoi, ik ben Marc, back-end developer bij Belsimpel. Ik maak deel uit van onze operational development teams. Wij houden ons voornamelijk bezig met onze inhouse ontwikkelde backoffice, genaamd Alice. In het specifiek sleutel ik veel aan de warehousing-gerelateerde code welke te maken heeft met voorraad, de orderpick en -pack en bijvoorbeeld de inkoop van producten. Daarnaast werk ik veel binnen de financiele stukken van ons systeem, die bijvoorbeeld met facturatie te maken hebben of het verwerken van inkoopkortingen. Halverwege 2018 ben ik bij Belsimpel gekomen via een oud-studiegenoot van Computing Science die hier al werkte. Het eerste contact ging via hem, een aantal dagen later kon ik langs komen voor koffie met Jeroen en een week later was ik al aan het werk. Het snelle handelen en de informele sfeer sprak me toen heel er aan en dat doet het nog steeds. Het toffe bij Belsimpel is dat je al vanaf dag één volledig deel uit maakt van het team. Dat betekent dat de aanpassingen aan de codebase direct impact hebben op systemen waar veel collegas gebruik van maken en waar klanten direct wat aan hebben. Dat is enorm leuk en ook soms ook wel een beetje spannend. In mijn vrije tijd probeer ik met regelmaat te sporten, zaalvoetballen en wielrennen (mits het mooi weer is). Bordspelletjes en schaken vind ik ook erg leuk om te doen in kleine gezelschappen. Daarnaast ben redelijk druk met politiek in de avonduren maar op een vrije avond gamen op z’n tijd is ook zeker niet verkeerd. Ik vind mooie lange reizen maken erg leuk en organiseer ook wel eens tripjes voor groepen vrienden, skivakanties bijvoorbeld. Ik krijg er veel energie van om mensen bij elkaar te brengen en blij te maken. Eigenlijk een beetje wat we bij Belsimpel ook doen!

Zo werken wij

Wekelijks komt het team samen in een teamoverleg om de voortgang van lopende projecten te bespreken. Vanuit zowel de developers als product owners zijn er wensen voor nieuwe features die naar voren gebracht worden. De technische collega’s zijn hier aan zet en de product owner ondersteunt en coördineert dit overleg door alle features te koppelen aan de doelstellingen van Belsimpel. Er wordt naar iedereen geluisterd en we kijken welke ideeën het grootste hefboomeffect hebben, zo wordt bepaald hoe we het beste te werk kunnen gaan. Goede ideeën waar we nu niet aan toe komen bewaren we actief voor later, zo gaat er nooit input verloren. We implementeren het samen, hakken de ontwikkelslagen in stukjes, zodat we al snel met kleine verbeteringen ons miljoenenpubliek kunnen helpen. Doordat we niet werken in sprints, maar meerdere keren per dag releasen zie je dezelfde dag jouw werk al online staan.

Vanaf dag één dat Belsimpel bestaat hebben we alles zelf gebouwd, maar als je bang bent voor een rotte fundering die je niet mag vervangen dan heb je het mis. De codebase is in de afgelopen jaren op vele plekken ingrijpend veranderd en we zijn zeker bereid om hierbij een stuk opnieuw op te zetten indien we samen besluiten dat dit nodig is. We besteden daarnaast veel tijd aan up-to-date zijn en het gebruik van nieuwe technieken. Sommige dingen die we doen zijn zo nieuw dat we ook echt pionieren voor oplossingen. Zo kun je ook echt specialist worden op het project waar je mee bezig gaat waardoor je echt een verdiepingsslag kunt maken.

Waar we mee werken? We gebruiken verschillende tools, waaronder PHP, Docker, MariaDB, Galera, ElasticSearch, Redis, Vue, Laravel, React en nog veel meer.

17 miljoen unieke combinaties van telefoons, abonnementen en bundels

Dat past niet in een Magento of Microsoft-oplossing :)

Wie zoeken wij?

Er zijn een aantal dingen die we belangrijk vinden, dat je bijvoorbeeld slim en positief bent. Ben je net afgestudeerd of studeer je misschien nog? Dan hebben we ontzettend veel projecten waar je jezelf stapje voor stapje mee kunt ontwikkelen en altijd voldoende ervaren collega’s die je de juiste begeleiding kunnen geven. Al begin je net, je krijgt veel verantwoordelijkheid, want we denken dat je zo het snelst leert. Voor developers met veel ervaring hebben we daarnaast ook de meest uitdagende projecten. De vraag is niet of wij je kunnen prikkelen met toffe projecten, maar meer of jij het ook aan kan

Voldoende uitdaging & begeleiding

Als nieuwe collega krijg je altijd je eigen projecten en een vaste begeleider. Zo kun je je focussen en weet je dat er altijd iemand is waar je alles aan kunt vragen. Daarnaast bieden we ook verscheidene interne trainingen aan om je professionele vaardigheden te ontwikkelen.

Een fijne werksfeer waar je jezelf kunt zijn

Bij Belsimpel is er alle ruimte om je eigen ding te doen op de manier die jij fijn vindt. We lunchen graag samen, maar als je juist dan even een momentje voor jezelf wil dan is dat helemaal prima. Als je van gezelligheid houdt in de vorm van een spelletjesavond of een borrel, dan faciliteren wij dit regelmatig. Zo kun je je eigen team beter leren kennen en ook mensen van andere teams. En ook hier: wil je liever niet, ook helemaal goed!

De juiste spullen

Bij ons hoef je niet te prutsen op een 15-inch laptop, maar krijg je 3 beeldschermen en alle extra gear die je nodig hebt om je werk goed te doen. We updaten onze set-ups regelmatig zodat je lekker snel door de code kunt.

Ga jij samen met ons tot het uiterste?

Bekijk hier alle developmentvacatures!