Wij ontwikkelen alles zelf.
Alles!

Belsimpel.nl verwerkt jaarlijks meer dan een half miljoen transacties in een zelf ontwikkelend systeem.

Orde scheppen in de chaos

Het is voor klanten niet makkelijk om wegwijs te worden in de telecomjungle met 17.111.205 prijspunten. Dat lukt al helemaal niet als je probeert om dit te doen met een Magento implementatie of een standaardoplossing van Microsoft. Laat staan als je prijsberekeningen real-time plaatsvinden!

We hebben bij Belsimpel.nl daarom ons eigen systeem gebouwd, waarin we orde proberen te scheppen in deze chaos. De website met meer dan een miljoen maandelijkse bezoekers is daarvan slechts het topje van de ijsberg. Achter de schermen hebben we in eigen huis alle systemen ontwikkeld die we gebruiken om te zorgen dat klanten hun bestelling snel en foutloos ontvangen.

Vind jij het leuk om onze eigen Customer Relationship Management (CRM) software, waar 100 collega's op de klantenservice in werken, te verbeteren of denk je dat ons Warehouse Management System (WMS) waar honderdduizenden bestellingen mee verwerkt worden, nog efficiënter kan? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Bij Belsimpel.nl maak je echt het verschil.

Belsimpel = 555 telefoons × 473 abonnementen × 65 bundels = veel keus

En daarom bouwen we alles zelf.

Ons team

Ons team bestaat uit een mix van slimme, net afgestudeerde collega's en zeer ervaren ontwikkelaars die al jaren bij ons aan de slag zijn. De meeste collega's hebben een technische studie gedaan en hebben bij Belsimpel.nl van hun hobby hun werk gemaakt.

Kom je bij ons team? We houden van nieuwe collega's! Je positief kritische blik en geest houden ons scherp om nog beter te worden.

Maak kennis met onze Developers

Nanne

Developer

Vanaf het moment dat Belsimpel de studentenkamer van Jeroen en Jeroen was ontgroeid ben ik developer geworden bij Belsimpel.nl. Dat was ook het moment dat het besluit is genomen om de code in eigen beheer te houden. Jeroen kende ik van de universiteit en de sollicitatie bestond uit een kopje koffie, waarna ik aan de slag ben gegaan bij de development 'afdeling'. Dat begon met het maken en onderhouden van de eerste website maar de projecten en taken groeiden met het bedrijf mee. Tegenwoordig hebben we ook de software voor het warehouse, klantenservice, aansluitdesk, financiële afdeling en nog meer onder onze hoede! Het mooiste om te doen zijn projecten zoals het voorraad en warehouse systeem: dit zijn projecten die we zelf bedacht, ge├»mplementeerd en later uitgebreid hebben. Hier kan je heel duidelijk zien dat er waarde aan het bedrijf wordt toegevoegd! Naast m'n werk bij Belsimpel.nl ben ik thuis wel eens in de weer met nerdprojecten. Van softwareprojecten om nieuwe talen te leren tot het al-dan-niet zinvol automatiseren van onderdelen van m'n huis. Het hobbyen zorgt soms voor goeie ideeën die we kunnen toepassen bij Belsimpel.nl en andersom kan ik de pooltafel-skills die ik bij Belsimpel.nl leer weer toepassen in de kroeg :)

Joshua

Developer

Ik ben Joshua Peper. Ik ben de lead van het App-team, en wij zorgen voor de apps van Belsimpel. De dingen die we maken die echt heel cool zijn worden ook ingezet bij andere bedrijven, bijvoorbeeld ons ID bewijs controle kunstmatige intelligentie project. Hoe ik bij Belsimpel ben gekomen? Lang verhaal, maar het bedrijf dat ik had (Peperzaken) met mijn compagnon is in 2016 overgenomen door Jeroen en Jeroen omdat er een grote uitdaging op app gebied lag. Als team zijn we inmiddels helemaal geïntegreerd. In mijn vrije tijd ga ik o.a. naar tech gerelateerde meetups. Daarnaast doe ik hardlopen en knutsel ik wat met hardware om bijvoorbeeld m'n brievenbus op afstand uit te kunnen lezen. Het leukste wat ik bij Belsimpel heb gedaan, dat is lastig kiezen, maar ik denk dat het project met de kunstmatige intelligentie (voor ID bewijs controle) het leukste was omdat we daar zo veel van geleerd hebben. Het lanceren van de eerste app (In Control) vond ik het meest spannend. Je weet van te voren nooit wat onze klanten er van gaan vinden, en de feedback in de Play Store en App Store kan best heftig zijn.

Niels

Front-end Developer

Ik ben Niels, Front-end Developer bij Belsimpel.nl. In mijn functie zorg ik er voor dat klanten zo probleemloos mogelijk door de site kunnen navigeren en dat de belangrijkste informatie op een duidelijke manier aan hun wordt gecommuniceerd. Dit doe ik, onder andere, door de site te optimaliseren voor weergave op verschillende beeldschermresoluties. Daarnaast ben ik ook verantwoordelijk voor de e-mails die je tijdens het bestelproces krijgt, en de automatisch gegenereerde PDF's, zoals contracten en facturen. In 2013 heb ik mijn opleiding Brand & Designmanagement afgerond en daarna ben ik druk op zoek gegaan naar interessante vacatures. Op de site van Belsimpel.nl zag ik toen de vacature voor Front-end Developer, en na een geslaagd sollicitatiegesprek ben ik aan de slag gegaan. Sinds ik bij Belsimpel.nl werk heb ik al veel uiteenlopende projecten gedaan, maar het leukste en meest-indrukwekkende project is de overgang naar de responsive website. In een aantal maanden tijd hebben we de complete voorkant van Belsimpel.nl opnieuw opgebouwd, waarbij alles goed moest werken op telefoons, tablets, laptops en desktops. In mijn vrije ben ik ook creatief bezig, soms met eigen sites, maar ook met fotografie, tekenen en schrijven. Verder ben ik gek op series en films, en luister ik veel muziek. Dat laatste ook op kantoor, trouwens. Koptelefoon op en gaan.

Patrick

Developer

Hallo, ik ben Patrick Ratelband (nee, geen familie van...) en werk hier bij Belsimpel.nl als back-end developer. Eigenlijk houd ik me met van alles bezig binnen ons hele systeem. Van de winkelwagen tot de backoffice, ik heb overal inmiddels al wel aan gezeten. Ik ben via een oud collega 3 jaar geleden bij Belsimpel.nl terecht gekomen, hij had destijds de overstap gemaakt naar Belsimpel.nl en berichtte mij dat het een leuke club was. Binnen een week had ik een gesprek met Jeroen en iets meer dan een maand later was ik opnieuw zijn collega. Het werken aan een consistent groot project geeft mij meer voldoening dan de kleinere 'fire and forget' projecten draaien, het geeft je veel meer gevoel van verantwoordelijkheid.

Zo werken wij

We hebben ongeveer 23 developers die in kleinere teams aan allerlei projecten werken. Naast onze algemene vergadering, waarin we wekelijks de grote lijnen voor iedereen duidelijk maken, overleg je in je teammeeting over de details van je project. Hierbij overleg je ook met onze business developers om de vraagstukken vanuit de organisatie te vertalen naar de beste programmeeroplossing.

Belangrijke beslissingen nemen we in overleg met elkaar. Development is één van de kernfuncties binnen Belsimpel.nl en de belangrijkste driver van onze groei. Er is geen tussenlaag, voor belangrijke beslissingen zijn Jeroen & Jeroen altijd aan boord en aanwezig bij de overleggen. Geen politiek, geen project managers die de business of techniek niet snappen, geen frustraties.

Je werkt zelfstandig aan je eigen code, maar je werkt ook veel samen. Je collega's reviewen jouw code en jij reviewt die van hen. Je bent kritisch op de inhoud, maar op een respectvolle manier. Zo leren we van elkaar en blijft de kwaliteit hoog. We doen meerdere releases per dag. Gaat er code live? Je bent verantwoordelijk voor je eigen releases maar uiteraard helpen we elkaar als er iets mis gaat. Je hoeft dus niet continu brandjes van andere collega's te blussen.

Zie je iets dat anders moet? We staan open voor verandering. Kan een stuk back-end code efficiënter? We zijn niet bang om heritage code weg te gooien. Kan er iets in de front-end beter? Dan voegen we je idee toe aan de a/b test queue.

We werken met verschillende tools, waaronder AWS, Docker, NGIX, PHP7 en Galero.

10.000.000 unieke combinaties van telefoons, abonnementen en bundels

Dat past niet in een Magento of Microsoft-oplossing :)

Wij zoeken jou

We zoeken slimme, maar bovenal ook leuke collega's. We gaan er vanuit dat je goed kan programmeren en daarom vinden we voorkennis in de programmeertalen die we gebruiken niet belangrijk. Als je goed bent pak je dit snel genoeg op. Ben je slim, positief kritisch en vind je het leuk om mooie dingen te maken die effect hebben op honderdduizenden klanten en een team van honderden medewerkers? Dan zijn we op zoek naar jou!

Je krijgt de juiste spullen

Bij ons hoef je niet te prutsen op een 15-inch laptop, maar krijg je 3 beeldschermen en alle extra gear die je nodig hebt om je werk goed te doen.

Training

Als nieuwe bespreek je samen met een ervaren collega wekelijks voorbeelden uit de Belsimpel-praktijk. Je behandelt de problemen en mogelijke oplossingen. Daarnaast kun je ook trainingen volgen om jezelf op professioneel niveau te ontwikkelen.

Inwerkprocedure

Als je bij ons aan de slag gaat, krijg je een ervaren collega als buddy. Deze helpt je tijdens het inwerkproces, zodat je snel op gang komt met onze codebase en processen. Al snel doe je jouw eerste release en heeft je werk echt effect!

Back-end Developer

Fulltime

Ga naar vacature

Back-end Developer

Minimaal 32 uur per week

Ga naar vacature

PHP Developer

Fulltime

Ga naar vacature

PHP Developer

Minimaal 16 uur per week

Ga naar vacature

Front-end Developer

Fulltime

Ga naar vacature

Front-end Developer

Minimaal 32 uur per week

Ga naar vacature

UX Designer

Fulltime

Ga naar vacature

Ga jij samen met ons tot het uiterste?

Bekijk alle vacatures!