Senior Telecom Purchaser

Solliciteer nu

Senior Telecom Purchaser

Draag de verantwoordelijkheid voor de inkoop van >500.000 producten.

Fulltime | Hoofdkantoor Groningen

Ga de uitdaging aan

Als senior telecom purchaser ben je samen met een team van zes inkopers verantwoordelijk voor de inkoop van alle mobiele telefoons, accessoires en tablets voor Belsimpel. Samen dragen jullie de verantwoordelijkheid voor de voorraad én verkoopprijzen. Met tientallen leveranciers in binnen- en buitenland, >500.000 in te kopen smartphones per jaar en een assortiment van honderden mobiele telefoons is dat elke dag een hele uitdagende klus, je waant je af en toe op Wall Street!

Wat doe je als Senior Telecom Purchaser?

Als Telecom Purchaser ben je verantwoordelijk voor de inkoop van hardware en diensten, waaronder natuurlijk smartphones, maar ook accessoires. Je heb rechtstreeks contact met al onze leveranciers binnen Nederland, zoals fabrikanten en distributeurs en ons uitgebreide netwerk in de EU. Door deze contacten ben jij samen met andere collega’s het éérste contact voor Belsimpel naar de markt toe en vertegenwoordig je een zeer belangrijke functie. Hierdoor ben je een echte spin in het web en voorzie je vele afdelingen van de meest recente input over nieuwe modellen, prijs wijzigingen en voorraad. Teams waar je veel contact mee hebt zijn onder andere marketing, category managment, customer journey en finance. Je hebt wekelijks contact met deze teams, want zij zijn afhankelijk van jouw input om hun werk goed uit te kunnen voeren. Jouw onderhandeling skills, het aanvoelen van ontwikkelingen op de markt en dit correct te vertalen naar de verschillende afdelingen binnen Belsimpel zijn hierbij essentieel voor het bepalen van onze strategieën.

Elke dag bewaak je samen met je collega's van diverse afdelingen of we op de juiste koers liggen qua voorraad, marge, pricing en productmanagement. Jij voorziet als één van de eersten of er wijzigingen doorgevoerd moeten worden. Het is elke dag weer een uitdaging om al deze taken tijdig en goed te kunnen afronden. Je moet hierbij de juiste en slimme afwegingen maken en zelfstandig veel belangrijke beslissingen maken. Je weet deze ook goed te onderbouwen, zowel intern als extern. Om dit goed te kunnen is het belangrijk dat je stevig in je schoenen staat, analytisch erg sterk bent, verbaal en sociaal goed onderlegd bent en dat je onder tijdsdruk de juiste afwegingen en beslissingen maakt. Oftewel een zeer belangrijke en toffe job!

Zo kan je dag eruit zien

Je begint met het bespreken van de dagindeling met je naaste collega’s. Wie handelt vandaag welke taken af en is alles duidelijk? Jij begint met een vergadering met control over de aanschaf van een grote partij nieuwe smartphones, waarmee tientallen duizenden euro’s gemoeid zijn. Daarna ga jij gelijk jouw contacten bellen over hun laatste aanbod. Vervolgens check je de prijzen van alle hardware die wij aanbieden, om te kijken hoe die zijn ten opzichte van de concurrentie en marges. Na de pauze, waarbij je een heerlijk broodje hebt gegeten op de Vismarkt, schiet Colin van het CMP-team jou nog aan, over die nieuwe smartphone. Je zet direct wat lijntjes uit bij distributeurs, want dat klinkt allemaal wel erg interessant. Vervolgens neem je contact op met onze leveranciers in binnen en buitenland om de benodigde toestellen in te kopen en zorg je er met je onderhandel skills voor dat we naast de voorraad ook de beste prijs kunnen aanbieden! Na het doorvoeren van de orders in het systeem, en een laatste check sluit je de PC af met een voldaan gevoel, op naar morgen!

Wat bieden wij?

Volop doorgroeimogelijkheden

Vanaf dag 1 maak jij het verschil.

Werken in hartje Groningen

Op je fiets naar kantoor.

Vergroot je (super)krachten

Werk met >450 fanatieke collega's.

Unieke werksfeer

Elke week borrels en activiteiten.

Wie ben jij?

  • Je hebt een afgeronde WO-opleiding.
  • Je hebt minimaal 2 jaar relevante werkervaring.
  • Je bent bereid om 40 uur per week te werken.
  • Communicatie is een van jouw sterkste punten en je staat bekend om je open houding naar externe contacten en collega's.
  • Je mindset is commercieel, maar ook analytisch ben je ijzersterk.
  • Relaties opbouwen en onderhouden is jouw tweede natuur en je bent een held met Excel.
  • Onderhandelen kun jij gewoon als de beste.

Sfeerimpressie Belsimpel Kerstdiner 2018

Ben jij er volgend jaar ook bij?