Senior Telecom Purchaser (NL/EN)

Solliciteer nu

Senior Telecom Purchaser

Draag de verantwoordelijkheid voor de inkoop van >500.000 producten.

Fulltime | Hoofdkantoor Groningen

Ga de uitdaging aan.

Als senior telecom purchaser ben je samen met een team van zes inkopers verantwoordelijk voor de inkoop van alle mobiele telefoons, accessoires en tablets voor Belsimpel.nl. Samen dragen jullie de verantwoordelijkheid voor de voorraad en verkoopprijzen. Met tientallen leveranciers in binnen- en buitenland, >500.000 in te kopen smartphones per jaar en een assortiment van honderden mobiele telefoons is dat elke dag een zeer uitdagende klus.

Wat doe je als Senior Telecom Purchaser?

Als Telecom Purchaser ben je verantwoordelijk voor de inkoop van hardware en diensten, waaronder natuurlijk smartphones, maar ook accessoires. Je bent een ster in onderhandelen, want je wilt uiteraard de beste prijzen bedingen bij tientallen nationale en internationale contacten. Het is dus een pré dat je naast Nederlands ook Engels en Duits kunt gebruiken, zowel in tekst als mondeling. Je weet welke producten er op voorraad zijn en bent goed in het maken van forecasts. Daarop baseer je wat je in moet kopen en wat niet. Je bent stressbestendig, kan goed overzicht houden en hebt een neusje voor goede deals.

De lijntjes met het Category Management Producten-team zijn kort. Die productspecialisten van Belsimpel bevatten de kennis over de toestellen en accessoires en dat moet aansluiten bij jouw ideeën. Je hebt een grote verantwoordelijkheid, maar je maakt zelf de call wat je inkoopt en hoeft dus niet continue verantwoording af te leggen. Per jaar koop je honderdduizenden producten in, waarmee grote bedragen gemoeid gaan.

Uiteraard schakel je veel met Control om alle facturen op tijd betaald te krijgen en houd je deze processen ook in de gaten. Je bent constant op zoek naar de beste prijzen, waarbij je ook scherp bent op nieuwe producten die wat kunnen zijn om te verkopen. Leveringen van ingekochte producten houd je in de gaten en als er iets niet klopt, zorg je direct dat er duidelijk wordt wat er mis is en los je dit op. Wekelijkse rapportages voor Jeroen & Jeroen bereid je goed voor, want het gaat immers om veel geld.

Zo kan je dag eruit zien

Je begint met het bespreken van de dagindeling met je naaste collega’s. Wie handelt vandaag welke taken af en is alles duidelijk? Jij begint met een vergadering met Control over de aanschaf van een grote partij nieuwe smartphones, waarmee tientallen duizenden euro’s gemoeid zijn en moet daarna direct wat contacten bellen over hun laatste aanbod. Na de pauze, waarbij je een heerlijk broodje hebt gegeten op de Vismarkt, schiet Colin van het CMP-team nog aan, over die nieuwe smartphone. Je zet direct wat lijntjes uit bij distributeurs, want dat klinkt allemaal wel erg interessant. Ook check je de prijzen van alle hardware die wij aanbieden, om te kijken hoe die zijn ten opzichte van de concurrentie en marges. Na een laatste check sluit je de PC af met een voldaan gevoel, op naar morgen!

Wat bieden wij?

Volop doorgroeimogelijkheden

Vanaf dag 1 maak jij het verschil.

Werken in hartje Groningen

Op je fiets naar kantoor.

Vergroot je (super)krachten

Werk met >300 fanatieke collega's.

Unieke werksfeer

Elke week borrels en activiteiten.

Wie ben jij?

  • Je hebt een afgeronde WO-opleiding.
  • Je hebt minimaal 2 jaar relevante werkervaring.
  • Je bent bereid om 40 uur per week te werken.
  • Communicatie is een van jouw sterkste punten en je staat bekend om je open houding naar externe contacten en collega's.
  • Je mindset is commercieel, maar ook analytisch ben je ijzersterk.
  • Relaties opbouwen en onderhouden is jouw tweede natuur en je bent een held met Excel.
  • Onderhandelen kun jij gewoon als de beste.