Senior Telecom Purchaser

Solliciteer nu

Senior Telecom Purchaser

Draag de verantwoordelijkheid voor de inkoop van >850.000 smartphones.

Fulltime | Hoofdkantoor Groningen

Ga de uitdaging aan

Als senior telecom purchaser ben je samen met een team van zes inkopers verantwoordelijk voor de inkoop van alle mobiele telefoons, accessoires en tablets voor Belsimpel. Samen dragen jullie de verantwoordelijkheid voor de voorraad én verkoopprijzen. Met tientallen leveranciers in binnen- en buitenland, > 850.000 in te kopen smartphones per jaar en een assortiment van honderden mobiele telefoons is dat elke dag een hele uitdagende klus, je waant je af en toe op Wall Street!

Wat doe je als Senior Telecom Purchaser?

Als Telecom Purchaser ben je met je team eindverantwoordelijk voor de inkoop van smartphones en accessoires van Belsimpel (2018: > 850.000 smartphones / > 350.000 accessoires). Je hebt rechtstreeks contact met al onze leveranciers in binnen- en buitenland: fabrikanten, distributeurs en ons uitgebreide netwerk van inkoopkanalen in vrijwel alle landen van de EU. Samen met jouw team ben jij het éérste contact naar de markt toe en in die hoedanigheid vertegenwoordig je een zeer belangrijke functie. Je staat midden in de organisatie en voorziet vele afdelingen van de meest recente informatie over nieuwe modellen, prijswijzigingen en voorraad. Teams waar je dagelijks contact mee hebt, zijn onder andere marketing, category management, customer journey, verzenden en bezorgen en finance. Zij zijn afhankelijk van jouw input.

Elke dag bewaak je samen met je collega's van team inkoop of we op de juiste koers liggen qua voorraad, marge, pricing en productmanagement. Je hebt veel vrijheid in het maken van inkoopbeslissingen en moet slimme overwegingen maken. Deze weet je goed te onderbouwen, zowel intern als extern. Het inkoopproces is net beurshandel: je krijgt ontzettend veel aanbiedingen van verschillende kanten, je moet snel denken, afwegingen maken en vooral keihard rammen. Het is snelle inkoop, te lang nadenken is er niet bij en knopen zijn er om snel doorgehakt te worden. Tegelijkertijd ben je met je team verantwoordelijk voor de inkoop van meer dan 10% van alle smartphones die in Nederland verkocht worden, De combinatie van snelheid aan de ene kant, en grote bedragen en belangen aan de andere kant, maakt dat wij echt op zoek zijn commerciële en analytische helden.

Kortgezegd is het in de functie belangrijk om regelmatig met je poten in de modder te willen staan, tegelijkertijd hoog over het overzicht te kunnen houden en daarnaast een ster zijn in de communicatie naar externen en andere teams binnen Belsimpel. Jouw onderhandelings-skills, het aanvoelen van ontwikkelingen in de markt en dit correct vertalen naar de juiste personen zijn essentieel voor het bepalen van onze strategieën. 

Zo kan je dag eruit zien

Je begint met het bespreken van de dagindeling met je vijf andere collega’s van team inkoop. Wie handelt vandaag welke taken af en is alles duidelijk? Jij begint met een korte meeting met finance over een grote partij nieuwe smartphones, die je hebt aangeschaft waarmee honderdduizenden euro’s gemoeid zijn. Je legt uit wat je met de leverancier hebt afgesproken over de financiële afhandeling, waarna de collega van finance dit verder faciliteert. Daarna zet je je headset met muziek op en ga je met drie beeldschermen voor je neus een paar uur knallen om het smartphone-aanbod bij onze tientallen leveranciers in kaart te brengen. Af en toe contact je leveranciers via telefoon, whatsapp, e-mail of skype, om extra informatie te krijgen. Als je klaar bent, bel je drie contacten terug die je belden toen je druk bezig was. Een accountmanager van Samsung die jou graag een partij van 1500 smartphones wil verkopen, een buitenlandse leverancier die Xiaomi toestellen kan leveren, maar pas over drie weken (waarbij je moet inschatten of die prijs over drie weken nog courant is) en de Benelux manager van Nokia over het contract voor volgend kwartaal. 

Na de pauze, waarbij je een heerlijk broodje hebt gegeten op de Vismarkt, schiet Toestelspecialist Colin jou nog aan, of jij denkt dat we de vandaag gepresenteerde Huawei al ergens kunnen sourcen, dat zou namelijk veel publiciteit opleveren. Je zet direct wat lijntjes uit bij een paar internationale contacten, want het zou mooi zijn als Belsimpel de primeur weer pakt! Vervolgens overleg je snel met Lisa van marketing, ze vraagt je of we nog wat extra Motorola’s kunnen verkopen komende maand als we een bepaald marketingplan gaan uitvoeren. Vervolgens zet je je headset weer op en ga je, samen met Gijs die naast je zit, 2 uur knallen om 2000 smartphones bij verschillende leveranciers op de kop te tikken. Na het doorvoeren van de orders in het systeem, kijk je nog even mee met een belangrijke analyse die je collega heeft gemaakt. Het gaat over de voorraad van enkele modellen die al een tijdje niet goed doorloopt. Jullie checken de hoeveelheid, marge, doorverkoop en prijs van de concurrentie, en brainstormen over enkele prijsaanpassingen die je gelijk doorvoert. Je werkt tot slot je to-do list bij, kijkt alvast naar je agenda voor morgen en dan sluit je je PC af met een voldaan gevoel. Op naar de tafeltennistafel in de kantine om ook daar de dag als winnaar af te sluiten. 

Wat bieden wij?

Volop doorgroeimogelijkheden

Vanaf dag 1 maak jij het verschil.

Werken in hartje Groningen

Op je fiets naar kantoor.

Vergroot je (super)krachten

Werk met >450 fanatieke collega's.

Unieke werksfeer

Elke week borrels en activiteiten.

Wie ben jij?

  • Je hebt een afgeronde WO-opleiding.
  • Je hebt minimaal 2 jaar commerciële werkervaring.
  • Je bent bereid om 40 uur per week te werken.
  • Communicatie is een van jouw sterkste punten en je staat bekend om je open houding naar externe contacten en collega's.
  • Je mindset is commercieel, maar ook analytisch ben je ijzersterk. Onderhandelen kun jij gewoon als de beste.
  • Relaties opbouwen en onderhouden is jouw tweede natuur en je bent een held met Excel.

Sfeerimpressie Belsimpel Kerstdiner 2018

Ben jij er volgend jaar ook bij?