SEO-Specialist (min. 16u/w)

Solliciteer nu

                 SEO-Specialist                   (minimaal 16u/w)

Verover de zakelijke markt en vergroot je netwerk.

Part-time bijbaan | Hoofdkantoor Groningen

Wedstrijdje doen?

Met de supercompetitieve telecommarkt is zoekmachine-optimalisatie cruciaal om gevonden te kunnen worden. Elke dag weer zorgen onze SEO-experts ervoor dat klanten bij Belsimpel terecht komen wanneer ze zoeken naar een telefoon, abonnement, tablet of accessoire. Zo is je werk eigenlijk een spelletje. Ga jij het klassement leiden?

Wat doe je als SEO-Specialist?

Als SEO-specialist houd jij je bezig met het vindbaar maken van Belsimpel. De markt is volop in beweging, en jij weet hier slim op in te springen. Zo help je bij het opstellen van een SEO-strategie met bijvoorbeeld je keyword-analyses en weet je jouw ideeën duidelijk te communiceren, zodat onze marketing-teams hiermee aan de slag kunnen.

Daarnaast houd je je bijvoorbeeld bezig met linkbuilding, want zoekmachine-optimalisatie is natuurlijk meer dan alleen keywords analyseren. Ook hiervan weet jij precies uit te werken waar onze verbeterpunten liggen. Weet je niet precies hoe Google zijn zoekresultaten prioriteert? Geeft niet, dat weet namelijk niemand. Elke dag ga je dan ook tot het uiterste om, naast de concurrentie, ook de magische zoekmachine-algoritmes te verslaan. Zo zorgt Team Zoekmachineoptimalisatie ervoor dat we toch een tipje van de spreekwoordelijke sluier kunnen oplichten.

Je team is bovendien een erg fanatiek, jong team dat bestaat uit een mix van parttime-collega's die studeren naast hun werk bij Belsimpel, en professionals die al enige tijd meedraaien. Bovendien leer je je collega's al snel kennen bij de vele borrels, uitjes en evenementen die we organiseren.

Zo kan je dag eruit zien

Je begint je ochtend met een kop koffie en een rondje door je mailbox. Je hebt onder andere een mailtje van Colin, de productspecialist, over de aankomende iPhone. Je stuurt hem meteen de analyses op die je gisteren hebt afgerond en begint aan je takenlijstje voor de dag. Zo ga je vandaag bijvoorbeeld bezig met een analyse van ons backlink-profiel en het uitzoeken van mogelijkheden om dit uit te breiden. Zo valt je onder andere op dat er weinig derde partijen ons meest recente persbericht hebben overgenomen, dus je mailt direct naar Team Social om te vragen of zij hier een aanwijsbare reden voor zien.

Wanneer het tijd is voor je lunchpauze, vertrek je met je collega's voor een rondje over de grote markt. Je gaat langs bij je favoriete Venezolaanse marktkraampje om je lunch op te halen en die snel in de kantine op te eten. Hierna heb je nog net tijd om Tessel, van het Marketing-team, volkomen in te maken met een potje tafeltennis. Dat is het zoveelste potje dat je aan je winning streak mag toevoegen! Eenmaal terug bij je bureau zit je nog lekker in je winnaarsmentaliteit en begin je vol goede moed aan een keyword-rapportage. Je richt je vandaag vooral op onze provider-aanbiedingen, zodat team Category Management Abonnementen een mooie verbeterslag kan maken in hun content. Aan het einde van de dag krijg je nog een mailtje terug van Colin met een bedankje. Hij heeft je rapportage verwerkt zodat we nog ruim voor de launch van de nieuwe iPhone gewoon op 1 staan in Google. Zo kun je met een goed gevoel je PC afsluiten en naar huis gaan. Of ja, naar huis, eerst nog onder het genot van een biertje bewijzen dat je naast SEO-specialist en tafeltennisheld ook een uiterst bekwaam tafelvoetballer bent.

Wat bieden wij?

Volop doorgroeimogelijkheden

Vanaf dag 1 maak jij het verschil.

Werken in hartje Groningen

Op je fiets naar kantoor.

Vergroot je (super)krachten

Werk met >450 fanatieke collega's.

Unieke werksfeer

Elke week borrels en activiteiten.

Wie ben jij?

  • Je volgt een bèta-georiënteerde WO-studie.
  • Je bent minimaal 16u per week beschikbaar en van plan minstens 1,5 jaar in Groningen te blijven.
  • Je bent enorm geïnteresseerd in SEO-optimalisatie en hebt een grote affiniteit met internet/webshops.
  • Excel en jij zijn dikke vrienden en je bent analytisch dan ook ijzersterk.
  • Vrienden zouden je omschrijven als leergierig, ambitieus en een echte teamplayer.
  • Ervaring met SEO-optimalisatie is geen vereiste, maar wel een pré!

Sfeerimpressie Belsimpel Kerstdiner 2018

Ben jij er volgend jaar ook bij?