SEO-Specialist

Solliciteer nu

SEO-Specialist

Zie kansen, gooi je ideeën op tafel en stuw onze websites naar een nog hoger niveau.

Fulltime | Hoofdkantoor Groningen

Overzicht, ambitie & out-of-the-box denken.

Idealiter willen we bovenaan de lijst verschijnen als potentiële klanten op internet zoeken naar een nieuwe telefoon, abonnement, tablet of accessoires. Maar zo makkelijk gaat dat helaas niet. Als fulltime SEO-specialist bepaal je de SEO-strategie en zorg je ervoor dat dit constant geanalyseerd en geoptimaliseerd wordt.

Wat doe je als SEO-Specialist?

Als jij mobiele telefoon intypt op Google, dan wil je dat Belsimpel bovenaan staat, toch? Daar ga jij voor zorgen! Aan jou is het de kunst om te vertalen hoe grote zoekmachines zoals Google werken. Je zorgt ervoor dat er een strategisch plan komt om voor elkaar te boxen dat we altijd bovenaan staan. Als je eenmaal een plan hebt gemaakt, dan analyseer en optimaliseer jij de strategie. Jij hebt de kennis die ons daar krijgt én de leergierigheid om de verborgen geheimen van de zoekmachines te ontgoochelen.

Je bent als SEO-Expert onderdeel van het Zoekmachineoptimalisatie-team. Een hele mond vol hè? Niet echt een woord dat goed werkt om deze vacature vindbaar te maken misschien, maar goed, daarom zijn we ook op zoek naar jou. Jij gaat ervoor zorgen dat onze teksten de juiste keywords bevatten en speelt deze strategie door naar onze marketingteams, zodat zij dit kunnen verwerken in de te schrijven teksten.

Naast het spelen met keywords zijn er nog veel meer dingen belangrijk. Linkbuilding is een enorm waardevol aspect van SEO en zorgt ervoor dat je nog hoger in de hits komt. Overigens houdt de zoektocht naar optimalisatie natuurlijk nooit op. Zoekmachines veranderen en verbeteren, dus jij gaat moeiteloos mee in die flow. Dit doe je natuurlijk niet alleen, maar samen met een hecht team van parttimers, waarin jij de kar trekt. Daarnaast heb je ook veel contact met de Development- en Marketingcollega’s waar je mee samenwerkt.

Zo kan je dag eruitzien

Terwijl je je PC aanzet pruttelt het koffiezetautomaat. Direct na het inloggen staat de koffie al voor je klaar. Je checkt je mail en werkt je to-do bij. Er liggen rapportages te wachten om door jou gedraaid te worden. Je checkt met keyword-tools en Ahrefs hoe onze keywords scoren in Google. Je ziet dat Belsimpel niet als bovenste organische resultaat tevoorschijn komt met het zoekwoord iPhone 7. Je loopt direct naar het Productenteam om te overleggen wat er beter kan op de landingspagina van de iPhone 7! Nadat jullie een oplossing hebben bedacht, keer je terug naar je bureau. Je begint met het analyseren van de overige gedraaide rapportages, een beste klus gezien de enorme hoeveelheid aan data! Naast je honger naar data en scorende keywords heb je ook trek in eten. Met je collega’s pak je wat frisse lucht en haal je iets te eten. 

Na het lunchen in onze kantine word je uitgedaagd om een potje pool te spelen, maar een uitdaging is ver te zoeken. Op naar een meeting met je team en Jeroen Doorenbos om jouw analyses te evalueren. Hebben onze acties effect gehad? Wat zijn de volgende stappen? Je neemt de nieuwe inzichten vanuit de meeting mee en checkt nog één keer hoe iPhone 7 scoort. Yes! Je eerste organische zoekresultaat is Belsimpel. Uit nieuwsgierigheid tik je ook iPhone 7 abonnement in de zoekbalk. We staan organisch op de vierde plaats. Je doet wat aanpassingen en je kunt niet wachten om morgen weer op de eerste plek te staan!

Wat bieden wij?

Volop doorgroeimogelijkheden

Vanaf dag 1 maak jij het verschil.

Werken in hartje Groningen

Op je fiets naar kantoor.

Vergroot je (super)krachten

Werk met >450 fanatieke collega's.

Unieke werksfeer

Elke week borrels en activiteiten.

Wie ben jij?

  • Je hebt een WO-diploma op zak, bij voorkeur met een bèta-oriëntatie.
  • Je bent analytisch ijzersterk en dikke vrienden met Excel.
  • Je bent een expert pur sang op het gebied van SEO.
  • Je bent dan ook volledig op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van SEO-optimalisatie, en bent goed in staat om deze kennis te vertalen naar een succesvolle strategie.
  • Vrienden zouden je omschrijven als leergierig, ondernemend en een echte teamplayer.
  • Uitdagingen ga je niet uit de weg en je bent sociaal vaardig.
  • Je vindt het leuk om een leidinggevende rol aan te nemen binnen een team.
  • Kennis over de technische kant van websites is een dikke plus!

Sfeerimpressie Belsimpel Kerstdiner 2018

Ben jij er volgend jaar ook bij?