User Experience (UX) Designer (NL/EN)

Solliciteer nu

User Experience (UX) Designer

Daag jezelf uit in het leveren van de optimale klantervaring voor meer dan 15 miljoen bezoekers per jaar.

Fulltime | Hoofdkantoor Groningen

Precies weten wat een klant wil weten.

Als UX designer zorg je ervoor dat de klant precies weten waar ze welke informatie kunnen vinden en weet je perfect wat klanten verwachten als ze een bepaalde pagina voor ogen krijgen. Met 1,5 miljoen prijscombinaties, meer dan 300 telefoons en duizenden accessoires is dat best een pittige uitdaging!

Wat doe je als User Experience Designer?

Als UX Designer van Belsimpel is er voor jou een belangrijke taak weggelegd: je zorgt ervoor dat elke bezoeker van Belsimpel intuïtief weet hoe de website werkt. Hierbij maakt het niet uit of het de eerste keer is dat iemand op onze website komt, of dat diegene dagelijks onze producten bekijkt. Jij bewaakt dat alles op de site logisch, toegankelijk en gebruiksvriendelijk is. Je weet precies wat de klant wil weten en zorgt ervoor dat de klant dat doel snel bereikt.

Je bent hiervoor veel bezig met het analyseren, ontwikkelen en implementeren van AB-tests. De data die jij hiermee verzamelt is onmisbaar. Hiermee kunnen we nét dat ene schepje er bovenop doen dat ervoor zorgt dat we allemaal 'tot het uiterste' gaan. Je gebruikt ook data uit andere bronnen bij het ontwerpen en ontwikkelen van nieuwe pagina's, templates en features. Je bent, net zoals wij, groot fan van het gebruik van big data van ons data-science-team, zodat we de website perfect voor het gros van de bezoekers kunnen optimaliseren. Voor de rest van onze klanten komt jouw expertise van pas: je weet uit ervaring hoe je puntjes op de i kunt zetten.

Je bent iemand die graag handen uit de mouwen steekt. Je hebt voldoende kennis van HTML, CSS en Javascript om de gewenste veranderingen direct door te voeren in onze codebase. Je werkt aan een responsive website, dus of een scherm nou 5 of 25 inch is, en met een muis of vinger werkt: jij weet perfect wat de miljoen bezoekers per maand verwachten. Met je technische kennis en inzicht draag je ook bij code reviews, waardoor we met z'n allen nog efficiëntere producten kunnen bouwen. Je kunt als UX Designer ook veel eigen input leveren voor optimalisaties. Je kunt je ideeën met het team en Jeroen & Jeroen bespreken, zodat niet alleen de website beter wordt, maar ook het bedrijf als geheel!

Zo kan je dag eruitzien

Na het opstarten van je PC check je in Sentry of de Javascript-monitoring nog errors heeft opgeleverd. Helemaal niks, dus je dag begint al goed. Samen met je andere development-collega’s heb je een overleg, met Jeroen bespreken jullie de lopende projecten. Na het overleg ga je verder met het project waarmee je gisteren was geëindigd. Als het tijd is om wat te eten, ben je een paar commits in je branch verder. Tijdens de lunch versla je Patrick met een potje pool, wat je gelijk verwerkt in het competitiesysteem dat hiervoor is gebouwd. Nu sta jij weer bovenaan! 

Eenmaal weer terug achter je PC ga je verder met de ontwerpen die onze designer Stephan heeft gemaakt voor de nieuwe productpagina. Je vindt een element dat niet helemaal klopt en loopt gauw bij hem langs. Terwijl Stephan het gaat aanpassen en jij een stukje chocola krijgt aangeboden van Jason, ga je de code van een collega reviewen. Je spot en potentieel bugje en je ziet een paar regels die efficiënter kunnen. Je stuurt je feedback op, dan kun je verder met je eigen update. Aan het einde van de dag push je je code naar Gitlab. Voordat je gaat, lees je nog enkele mails die zijn binnengekomen. Als het tijd is om te gaan maak je een afweging: daag je Patrick uit voor nog een potje pool? Je gaat ervoor, maar verliest nipt en moet de koppositie aan Patrick afstaan.

Wat bieden wij?

Volop doorgroeimogelijkheden

Vanaf dag 1 maak jij het verschil.

Werken in hartje Groningen

Op je fiets naar kantoor.

Vergroot je (super)krachten

Werk met >450 fanatieke collega's.

Unieke werksfeer

Elke week borrels en activiteiten.

Wie ben jij?

  • Werken met HTML, CSS, JavaScript en jQuery is jouw tweede natuur.
  • Je bent een SEO- en usability-expert pur sang.
  • Je maakt precies de juiste keuzes op het gebied van design, om klanttevredenheid en conversie tot de max te drijven.
  • Je hebt ervaring met versiebeheersystemen zoals Git.
  • Je bent een meester in het temmen van verschillende browsers.
  • Je staat open voor uitdagingen en leren en kan je goed verplaatsen in de gebruiker.
  • Je bent een echte teamplayer.

Sfeerimpressie Belsimpel Kerstdiner 2018

Ben jij er volgend jaar ook bij?