Specialist Customer Journey

Solliciteer nu

Specialist Customer Journey 

Optimaliseer onze website en klantcommunicatie voor de allerbeste klantervaring.

Full-time | 40 u/w | wo-niveau | Hoofdkantoor Groningen

Inleven, analyseren en communiceren.

Met miljoenen combinaties van telefoons, abonnementen en accessoires kun je bij Belsimpel altijd vinden wat het beste bij je past. Niet zo gek dus, dat we in Nederland de snelst groeiende online telecomaanbieder zijn, maar ook in de rest van Europa hard groeien. Al deze klanten willen we natuurlijk de best mogelijke klantreis bieden. En dit is waar jij het verschil maakt!

Wat ga je doen?

Als specialist Customer Journey ga jij tot het uiterste voor iedere klant. Je bent verantwoordelijk voor de klantervaring tijdens het oriënteren op de website en het bestelproces, maar ook voor de nazorg in de dagen tot jaren na het plaatsen van een bestelling. De ervaring met Belsimpel moet zó goed zijn, dat onze klant nooit meer ergens anders wil bestellen.

Team Customer Journey weet precies wanneer de klant een bericht verwacht en welke informatie op dat moment belangrijk is. We beantwoorden de vraag van de klant voordat de klant wist dat ie ‘m had en zijn continu op zoek naar mogelijkheden om de klantreis te optimaliseren. Dit doen we door de gehele klantreis in kaart te brengen, de klantervaring te analyseren en onze communicatie vervolgens op maat aan te passen aan de behoefte van de klant. Als klantreis-specialist ben je verantwoordelijk voor alle informatie op de website en automatische mailflows. Daarbij vinden we het belangrijk om op een constante toon met de klant te communiceren en maken we gebruik van een vaste communicatiestijl. Als onderdeel van het Team Customer Journey voelt het voor jou natuurlijk aan om in deze stijl te schrijven.

Als onderdeel van team Customer Journey ben je een echte spin-in-het web en heb je veel contact met andere teams. Zo schakel je met Marketing voor onze commerciële communicatie en met Development voor het uitbreiden van technische mogelijkheden in bijvoorbeeld e-mails. Ook werk je samen met team Internationaal om te zorgen dat onze communicatie begrijpelijk is voor klanten in heel Europa. Alle Belsimpel-teams weten dat ze bij jou terecht kunnen voor het vaststellen van hun toon en taalgebruik, omdat je zo goed bent met copy.

Ben jij ijzersterk met woorden, kun jij je goed inleven in onze klanten en ingewikkelde processen op een begrijpelijke manier uitleggen? Dan pas jij waarschijnlijk goed in ons team Customer Journey!

Zo kan je dag eruitzien

Wanneer je op kantoor komt zie je dat Berber al koffie heeft gehaald voor het team, top! Jullie beginnen met de dagstart waarin iedereen aangeeft wat er op de planning staat en welke uitdagingen er voor vandaag zijn. Sinds kort bieden we abonnementen in Duitsland aan en het aansluitproces werkt daar anders dan in Nederland. Je hebt onderzocht wat voor invloed dit heeft op de klantreis en presenteert je ontwerp voor een nieuwe mailflow en informatiepagina op onze website. Je collega’s zijn enthousiast en Niklas van team Internationaal geeft aan je teksten naar het Duits te gaan vertalen. Zo zorg je ervoor dat onze Duitse klanten net zo positief over ons zijn als onze Nederlandse klanten, én help je onze klantenservice door klantvragen een stap voor te zijn.

De lunchpauze breng je door op het zonovergoten dakterras, met je collega’s Melissa en Jonathan van team Internationaal. Vol energie ga je daarna met één van je projecten aan de gang. Er is ruimte voor verbetering in onze cross-sell mail, waarin we nuttige accessoires tonen aan klanten voor bij hun nieuwe smartphone. Dagelijks ontvangen duizenden klanten onze mails, dus je hebt voldoende data om je in te verdiepen! Het valt je op dat we een aantal accessoires aanbieden waar steeds minder behoefte aan is. Je onderzoekt de meest bekeken accessoires van de afgelopen maand en je past de mails hier op aan. Na een AB-test blijk je met je nieuwe opzet veel meer klanten te helpen om een nieuw accessoire te vinden. Zo bezorg je klanten nóg meer plezier van hun nieuwe toestel.

Je sluit de werkdag af met het beantwoorden van een aantal vragen van team Klantenservice in de Customer Journey mailbox. Tevreden met wat je allemaal gedaan hebt, zet je je PC uit en loop je naar boven om nog een welverdiend biertje in de kantine te drinken met je collega’s. 

Wat bieden wij?

Naast een marktconform salaris, speciale Belsimpel Benefits, een gunstige pensioenregeling en 25 vakantiedagen per jaar bieden we ook: 

Volop doorgroeimogelijkheden

Vanaf dag 1 maak jij het verschil.

Werken in hartje Groningen

Op je fiets naar kantoor.

Vergroot je (super)krachten

Werk met >600 fanatieke collega's.

Unieke werksfeer

Elke week borrels en activiteiten.

Wie ben jij?

  • Je hebt een WO-diploma op zak in een relevante richting.
  • Je bent commercieel ingesteld.
  • Je bent analytisch en een echte teamplayer.
  • Je bent ijzersterk met taal.

Heb je vragen over deze vacature, dan kun je altijd contact opnemen met onze Talent & Recruitment Specialisten. Zij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9:00 en 17:30 op het telefoonnummer 050-2113856. Je kunt ook een mail sturen naar werken@belsimpel.nl.

Wil je weten hoe het sollicitatieproces eruit ziet? Klik dan hier. 

Gomibo Festival

Ben jij er volgend jaar ook bij?