Vertaler Nederlands - Duits

Solliciteer nu

Vertaler Nederlands - Duits

Belsimpel auf Deutsch? Jij regelt het!

Parttime | Min. 16 uur per week | Hoofdkantoor Groningen

Werken aan de frontlinie van de internationale markt

Belsimpel is in Nederland al de grootste online telecomverkoper. We bieden miljoenen combinaties van telefoons, hardware en accessoires en hier willen we ook Duitse klanten mee blij gaan maken. Natuurlijk moet onze website en al onze communicatie dan wel te begrijpen zijn. En dit is waar jij het verschil maakt.


Wat doe je als Vertaler Nederlands - Duits?

Als vertaler ben je onderdeel van Team Internationaal. Samen zorgen jullie ervoor dat we straks in heel Europa mensen aanspreken. Zo ga jij ervoor zorgen dat Duitssprekende mensen ook altijd bij ons terecht kunnen voor al hun telecomvragen. Hieronder valt dus het vertalen van alle web content zoals productbeschrijvingen, informatieve pagina’s en marketinguitingen, maar ook het vertalen van rechtstreekse communicatie naar de klant, zodat zij precies weten waar ze aan toe zijn.

Omdat Belsimpel altijd alles zo makkelijk mogelijk wil maken voor zijn klanten is het belangrijk dat je communicatief ijzersterk bent. Je bent een echte woordkunstenaar en snapt als geen ander wat mensen aanspreekt en hoe de Belsimpel-stijl in elkaar steekt. Bovendien is de telecommarkt volop in verandering en komen er elke dag nieuwe producten online op onze website. Geen dag is dus hetzelfde!

Team internationaal is een jong team dat bestaat uit een mix van vol- en parttimers. We zijn op zoek naar een gezellige parttimer die het team bij de dagelijkse vertalingen kan ondersteunen. In overleg met je team kun je je uren flexibel inplannen. Hierdoor is af en toe 's avonds of in het weekend werken zeker een optie. Wel vinden we het belangrijk dat je bij het wekelijkse overleg aanwezig bent, en regelmatig tijdens kantooruren met je team werkt. Je hebt ook veel contact met andere teams zoals bijvoorbeeld Business Development, Category Management en Customer Journey. Bovendien is er bijna elke week wel een borrel of een uitje, dus je leert je collega’s snel genoeg kennen!

Hoe kan je dag eruit zien?

Bij de ingang begroet je Rebecca, één van de Engelse vertalers. Op de trap praten jullie na over de Belsimpel-Bingo van afgelopen weekend en eenmaal boven zet je direct thee voor jullie beiden. Je checkt snel je mailbox nadat je PC is opgestart en stelt een to-do-lijstje op voor de dag. Eén van de prioriteiten is het vertalen van verschillende mails en andere content over de launch van de nieuwste iPhone. Je gaat hier direct mee aan de slag en mailt je teksten nog even naar Marieke, je mede-vertaalster Duits. Zij kan ze vanmiddag even nakijken en vervolgens komen ze terecht op de website en in verschillende mails. Hierna is het tijd voor een meeting met Edwin, één van de Business Developers. Hij heeft informatie over de garantie en reparatie-procedures voor onze Duitse klanten en samen bekijken jullie de beste manieren om hen zo snel mogelijk weer te voorzien van een werkende telefoon. Jij weet precies hoe je moet communiceren om alle ingewikkelde processen duidelijk te maken en gaat hier mee aan de slag. 

Eerst is het echter tijd voor je lunchpauze! Je maakt een ommetje over de Groningse Grote Markt, pikt onderweg een broodje gezond op en kijkt in de kantine toe hoe Tessel haar Customer Journey-collega Niels vakkundig wegspeelt in een potje tafeltennis. De middag besteed je vervolgens aan het opstellen van een concept voor de Duitse garantieprocedure en het vertalen van enkele teksten over nieuwe smartphone-accessoires. Aan het einde van de middag tikt Marieke je nog even op je schouder. Ze was onder de indruk van je teksten! Met een goed gevoel kun je dan ook je jas aantrekken en weer naar huis.

Wat bieden wij?

Werken in hartje Groningen

 Op je fiets naar kantoor

Volop doorgroeimogelijkheden

Vanaf dag 1 maak jij het verschil

Vergroot je (super)krachten 

Werk met >450 fanatieke collega's

Unieke werksfeer

Elke week borrels en activiteiten

Wie ben jij?

  • Je bent minimaal 16 uur per week beschikbaar en studeert nog minimaal 2 jaar in Groningen. 
  • Je studeert op WO-niveau en volgt bij voorkeur een communicatie en/of taalgerichte studie.
  • Je beheerst de Duitse en Nederlandse taal op C2 niveau en kunt dit aantonen.
  • Het beheersen van de Duitse taal als moedertaal is een pre.
  • Je hebt een passie voor schrijven en hebt uitstekende communicatieve vaardigheden.
  • Je hebt affiniteit met mobiele telefonie en internet/webshops.

Sfeerimpressie Belsimpel Kerstdiner 2018

Ben jij er volgend jaar ook bij?